flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

День відкритих дверей

03 жовтня 2018, 10:01

День відкритих дверей

         23 квітня 2018 року суд радо вітав учнів 9-х класів Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 на Дні відкритих дверей.

Після вітального слова школярі дізналися про історію суду, його очільників. Потім на них чекала екскурсія судом: канцелярія суду, робочі кабінети судді, помічника судді та секретарів судового засідання, зали судового засідання. Шлях екскурсії проходив «дорогою», яку наче проходить кожний позов та заява, скарга та обвинувальний акт - починаючи з реєстрації вхідного документа у канцелярії суду, заведення справи та передачі її для подальшого розгляду судді, та закінчуючи здачею справи до архіву на зберігання.

         Учні з цікавістю слухали заступника керівника апарату суду Чорнуху В.О., яка була екскурсоводом.

         Працівники суду Лобач С.В., Скорикова О.В., Соєнко Л.М., Чорнуха В.О., Шопіна Т.В, та Ямнова Ю.І. ретельно готувалися до такого прийому гостей та підготували імпровізоване судове засідання з кримінального провадження, яке відбулося в режимі відеоконференції. Так, учні наглядно побачили як ведеться судове засідання, та як відбувається розгляд справи з застосуванням сучасних технологій – відеоконференція з іншим судом.

         Із захопленням школярі слухали про Європейський суд з прав людини, уважно дивилися пізнавальне відео про цей суд.

         По закінченню нашої зустрічі гості зі школи були повідомлені про вимоги до освіти, яку повинні мати особи, які претендують на зайняття вакантних посад у суді.

Відеосюжет можна переглянути за посиланням:

https://www.facebook.com/podiiuadonbas/videos/1813673912030760/UzpfSTEwMDAxMDA2MDAwMjgwNTo2NDQ2NDUyNDkyMTQxMzY/?id=100010060002805&hc_ref=ARRYDS8opxvNIwdsf3tuNOrOD0HSpUnmjnjm1Hct3QniGAmjuVzIw7iplZ5NHuN2FBg